Pizzachef van Benki Games

In 2023 is ons eerste bordspel, Pizzachef, uitgegeven in het Nederlands. Inmiddels is dit spel in de meeste winkel uitverkocht. Binnenkort geven we ons nieuwste spel uit: Pizzachef – De nieuwe generatie. Check onze Kickstarter of lees hieronder over ons eerste bordspel.

Pizzachef in pizzadoos

Familiebordspel

Pizzachef is een nieuw familiebordspel. Wat kun je verwachten?

  • Aanbevolen vanaf 10 jaar
  • Een potje duur 30 tot 90 minuten
  • Spelplezier voor 1 tot 4 spelers
  • Gezelligheid, uitdaging en een beetje rivaliteit!

Welkom bij La Casa dello Chef

Je bevindt je op een Italiaans marktplein. De schemering is net gevallen en de dorpelingen die rondom het plein wonen hebben trek. Bij het authentieke pizzarestaurant, La Casa dello Chef, worden volop pizza’s besteld. Vanavond is het de laatste avond van de pizzachef. Hij gaat met pensioen en stelt zijn opvolger aan.

Ga de uitdaging aan om Pizzachef te worden

Het spel wordt gespeeld door 1 tot 4 bezorgers. Als jij het meeste geld verdient maak je promotie tot pizzachef. Dat klinkt eenvoudig, maar schijn bedriegt. Door een goed bezorgplan te maken kun je veel fooi verdienen en zo het spel winnen!

Neem bestellingen aan

Door bestelkaarten te pakken neem je bestellingen aan van de hongerige dorpsbewoners. Wanneer je alle toppings verzameld hebt, is de pizza klaar om te bezorgen! Als je meerdere pizza’s bij hetzelfde huis bezorgt krijg je ook nog stapelbonus. En wees snel, want hoe sneller een pizza bezorgd is, hoe meer snelheidsbonus je krijgt.

Behaal geheime missies

Missiekaarten geven je extra fooi aan het einde van het spel. Niemand weet welke geheime bezorgmissies jij behaald hebt… Je kunt dus ineens een voorsprong pakken op je tegenspelers! Hoeveel missies lukt het jou om te halen? Let wel op dat je op tijd missies aflegt die je niet haalt, anders verlies je geld.

Gebruik chefvaardigheden

Chefkaarten gebruik je om chefvaardigheden in te zetten. Door het spelen van deze kaarten zet je het spel naar je hand en zit je andere spelers dwars. Zet ze op het juiste moment in, zodat je er het meeste voordeel uit haalt!

Toppings Pizzachef

Verzamel toppings

Door ingrediënten van dezelfde kleur van een marktkraam te pakken verzamel je de toppings voor op je pizza. Je vindt er de heerlijkste smaken en soms een verrassing. Mystery bags zijn namelijk een duurzaam pakketje van de marktverkoper en bevatten ingrediënten die extra speciaal zijn, maar helaas: soms zit er een verrotte topping in.

Wil je je de spelregels helemaal eigen maken?

Er is nog veel meer te vertellen over Pizzachef. Weet je bijvoorbeeld al hoe je een pizza (expres) verkeerd bezorgd? Of hoe je een topping reserveert als je niet aan de beurt bent? In de spelregels lees je er alles over. Kijk ook bij de veelgestelde vragen voor extra uitleg en uitzonderingen.

Laten we contact houden

Wil je alles weten over Pizzachef? We houden je graag op de hoogte van het laatste Pizzachef-nieuws. Je ontvangt maximaal eens per maand mail van ons.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Winkelwagen